exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Antena M
Broj pregleda članka: 129

Ponovo prodaju imovinu Solane


Ponovo prodaju imovinu Solane

Imovina Solane "Bajo Sekulić" koju čine zgrade, pomoćni objekti, trafostanica, zemljište, kancelarijska oprema i solanski bazeni, ponuđena je na prodaju po početnoj cijeni od 132,2 miliona EUR.

Imovinu je, kako je predviđeno 15. javnim pozivom za prodaju, moguće kupiti jedino u cjelini, prenosi Pobjeda.

U ovom segmentu samo bazeni koštaju 126,7 miliona, što je oko 14 miliona manje od prethodno oglašene prodaje. Cijena reciklažnih sirovina veća je u odnosu na prethodni oglas, pa je jedino u cjelosti moguće kupiti po cijeni od 130 EUR po toni, zajedno sa alatom za 20 hiljada EUR, kao i voznim parkom i građevinskim mašinama za 12,5 hiljada EUR.

Treći segment koji čine otprilike deset tona kristala soli po cijeni od 8,5 EUR i oko 3,5 hiljada tona industrijske soli po cijeni od 36 EUR moguće je kupiti pojedinačno.

Iako se na prošli oglas javila nikšićka kompanija SS Alga, koja je za sirovinu po toni ponudila 121 EUR i 12,7 hiljada za vozni park i građevinske mašine, do realizacije ugovora očigledno nije došlo s obzirom na to da je ponovo oglašena prodaja ove imovine. Tada nije bilo interesovanja za ostatak.

Na taj oglas se mogu javiti i preduzeća i građani koji uplate depozit od deset odsto za imovinu za koju su zainteresovani, osim ukoliko kupuju imovinu iz drugog segmenta za šta je potrebno da uplate 30 hiljada EUR.

Rok za dostavljanje ponuda je 5. april kada će i biti javno otvaranje ponuda u Privrednom sudu. Nakon pauze od tri godine, ovo je drugi put u posljednja četiri mjeseca da se pokušava prodati imovina Solane.

Programirani stečaj u ulcinjsku Solanu uveden je prije 13 godina, nakon čega je usvojen plan reorganizacije koji nije ispoštovan, pa je u solanu ponovo uveden stečaj 2011. godine. Za ovaj period promijenila su se tri stečajna upravnika, a prethodni Ognjen Jovović razriješen je na sopstveni zahtjev početkom 2016.

Prva prodaja imovine oglašena je 2012. godine i to za 257 miliona EUR, dok je do 2015. godine ta cijena pala na 169 miliona EUR.

Nacionalni parkovi Crne Gore su sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma potpisali ugovor o zakupu cjelokupne imovine solane koji je produžen do avgusta.

Kako je ranije rečeno iz Nacionalnih parkova, cilj zakupa je nastavak zaštite i unaprjeđivanja eko sistema te obezbjeđenje imovine na području solane.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 428502


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja