exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Kodex.me
Broj pregleda članka: 250

Veliko interesovanje studenata za sezonske poslove


Veliko interesovanje studenata za sezonske poslove

Sajam sezonskog zapošljavanja u turizmu u Crnoj Gori “Summer Job 2019“, koji organizuje Studentski parlament Crne Gore, počeo je danas u Podgorici. Veliko interesovanje vlada među mladima za posao tokom ljeta, a procjene su da će više stotina studenata naći zaposlenje.

Na Sportsko-univerzitetskom centru Crne Gore je svoje štandove otvorilo oko 50 kompanija koje su zainteresovane za angažovanje radnika tokom sezone. Riječ je o hotelskim lancima, restoranima, i drugim preduzećima. 

Prema procjeni organizatora, oko 500 studenata moći će ovo ljeto svoj posao naći zahvaljujući projektu "Summer Job 2019“. 

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore Danilo Jelovac kazao je da je turizam privredna grana koja ima mogućnost da obezbijedi veliki broj radnih mjesta i smanji nezaposlenost mladih ljudi. 

"Cilj nam je da pokrenemo mlade i zaposlimo ih u Crnoj Gori. Oko 50 poslodavaca učestvuje u ovom projektu, a mladima nudi posao i van sezone“, kazao je Jelovac. 

Privatne firme i hoteli, uglavnom sa crnogorskog primorja, u potrazi su za različitim profilima radnika. Najviše se traže radnici u kuhinji, konobari, recepcionari. 

Marin Radojević, predstavnik hotelske grupacije Carine, koja potražuje radnike za tri svoja hotela u Herceg Novom, kazao je u razgovoru za AA da se dosta mladih ljudi interesuje za sezonske poslove i već znaju na koje pozicije bi da apliciraju. 

"Ono što me ohrabruje jeste da su dosta direktniji, ineresuju se za svoje uslove. Interesuju se da li je obezbijeđen smještaj. U našem hotelskom sistemu plate variraju, ali su u prosjeku državnih zarada. Želimo da se koncetrišemo na domaću radnu snagu, a svima koji nisu iz Herceg Novog obezbjeđujemo smještaj, obroke, osmočasovno radno vrijeme i slobodan dan, sve u skladu sa zakonom. Najviše nam trebaju radnici u kuhinji, recepcionari, radnici u spa centrima“, kaže Radojević. 

Interesovanje među mladim ljudima vlada i za rad na kruzerima. To potvrđuje i Milica Božović iz jedne agencije koja se bavi poslovima na kruzeru. 

"Nudimo poslove u oblasti ugostiteljstva na kruzerima. Ugovori su na period od šest do osam mjeseci. Interesovanje je odlično, a kada je zarada u pitanju, ona se kreće do 2.000 dolara na mjesečnom nivou“, kaže Božović. 

Današnji sajam sezonskog zapošljavanja u turizmu u Crnoj Gori “Summer Job 2019“ svečano je otvorio ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović. 

 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 428564


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja