avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Život-i-stil

PV Informer | objavljeno: | izvor: Fos media
Broj pregleda članka: 282

Podgoričanka Maša Vujadinović na korak do ostvarenja sna


Podgoričanka Maša Vujadinović na korak do ostvarenja sna

Maša Vujadinović iz Podgorice odmalena se bavi muzikom. Učestvovala je na brojnim festivalima u zemlji i regionu, pjevala je u horu „Zvjezdice“, predstavljala Crnu Goru na Evroviziji za djecu koja je 2014. godine održana na Malti. Odlična je učenica srednje muzičke škole „Vasa Pavić“ u Podgorici gdje uporedo pohađa klavir i solo pjevanje. Osim toga, voli i džez muziku. Ova talentovana djevojka dobitnica je dijela stipendije (30.000 dolara) za školovanje na prestižnom Berkli muzičkom koledžu, a kako bi ostvarila svoj san i uspjela na jesen da nastavi školovanje u Bostonu potrebno joj je još 12.000 dolara (oko 10.000 eura) eura kojima bi pokrila ostatak školarine.

„Muzikom se bavim od pete godine. Počela sam da pjevam na raznim dječijim manifestaijama i festivalima, zatim je krenula muzička škola i tada počinje moje ozbiljnije bavljenje muzikom. Uvijek sam slušala razne muzičke žanrove. Sve me interesovalo pa tako i džez. Konkretno, ljubav prema tom žanru se rodila prije tri, četiri godine kada sam počela da učestvujem u raznim džez radionicama koje su držali svjetski poznati muzičari i gdje sam se još više upoznala sa svijetom džeza“, kaže Maša .

Odmalena je učestvovala na takmičenjima kako u zemlji tako i u inostranstvu gdje je osvajala brojne nagrade

Izdvojila bih festival  ’Slavjanski bazar’ u Bjelorusiji, dječiju Evroviziju (JESC) na kojoj sam predstavljala moju državu Crnu Goru. Učestvovala sam na brojnim takmičenjima klasične muzike, kako državnim tako i međunarodnim, kao pijanista i solo pjevač. Tu bih pomenula takmičenje mladih muzičara u Udinama, Italiji gdje sam kao pijanista osvojila II nagradu kao i specijalnu nagradu za interpretaciju i muzikalnost. Zatim, međunarodno takmičenje solo pjevača ’Nikola Cvejić’ u Rumi na kojem sam dva puta osvajala prvu nagradu. Moj posljednji usjeh na tom polju je i takmičenje ’Lazar Jovanović’ u Beogradu gdje sam takođe osvojila prvu nagradu u januaru ove godine“, priča Maša o svojim muzičkim dostignućima.

Nedavno je dobila dio stipendije (tačnije 80% školarine) za obrazovanje na prestižnom Berkli muzičkom koledžu. Međutim,iznos stipendije nije dovoljan da u potpunosti pokrije školarinu na Berkliju.

„To je trenutno najbolja i najpoznatija akademija za modernu muziku na svijetu. Sve je počelo od kampa u Peruđi  gdje sam prvo dobila stipendiju za Berklijev petonedjeljni kamp koji se održao prošlog ljeta u Bostonu. Tamo sam polagala i prijemni ispit, s obzirom da ove godine maturiram u srednjoj školi, i dobila sam 3/4 stipendije i to je sjajna prilika jer mislim da je Berkli trenutno najbolje mjesto za ljude koji žele da se bave muzikom i svakako je to san svih muzičara“, kaže Maša i dodaje:

„Stipendija koju sam dobila iznosi 30.000 dolara a jedna godina na Berkilju iznosi trenutno 42.000 dolara. Fali mi 12.000 dolara ( 10.000 eura) za školarinu pored svih životnih troškova. Planiram da se obratim Ministarstvu kulture, Ministarstvu prosvjete, državi... Nadam se da će imati sluha za to jer je stvarno odlična prilika i mislim da bi bila velika šteta da je propustim tako da se nadam da će mi izaći u susret.“

Prijemni ispit se sastojao iz muzičkog dijela, provjere muzičkih sposobnosti i intervjua a Maša je bez problema uspjela da se pokaže u najboljem svjetlu.

„To je za mene ogroman uspjeh jer je bilo više od 1000 prijavljenih a samo par desetina je dobilo stipendije različitih vrijednosti a moja je jedna od najviših“, kaže Maša.

Nada se da će uspjeti da skupi preostali iznos novca i otputuje na dalje usavršavanje.

„Prvenstveno želim da nastavim da što više radim na sebi, da dođem do nivoa kada mogu da počnem da stvaram svoju muziku.  Ukoliko uspijem da pođem na Berkli to bi za mene bila fenomenalna prilika da razvijam svoju karijeru, budem okružena ljudima iz muzičkog svijeta i na neki način spojim sve žanrove kojima se bavim i time stvorim nešto novo i originalno“, zaključuje naša sagovornica.

 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 572847


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja