exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Život-i-stil

PV Informer | objavljeno: | izvor: RTCG
Broj pregleda članka: 1585

Upisali ovce umjesto đaka da izbjegnu zatvaranje škole


Upisali ovce umjesto đaka da izbjegnu zatvaranje škole

Francuska osnovna škola s vrlo malim brojem učenika, kojoj je zbog toga prijetila opasnost da bude zatvorena, upisala je ovce kao đake, piše Sky News.

Naime, vlasti su upozorile školu u malom gradiću Žule-Feri u Kret en Beldone, koje se nalazi u podnožju Alpa, da će zbog vrlo malog broja polaznika uskoro morati da smanji broj razreda.

Školu u gradiću koji ima samo 4.000 stanovnika, pohađa 261 dijete. Nedavno im se na popisu učenika pridružilo i desetak ovaca, što je zapravo bio simboličan potez nesretnih roditelja koji su svoju situaciju opisali kao "bijednu".

Ovce je u školu "upisao" lokalni farmer Mišel Žirerd, koji je uz pomoć psa otpratio nove učenike u školu, kako bi službeno predao njihove rodne listove.

"Nacionalno obrazovanje se, nažalost, svelo na brojke. Sada smo te brojke povećali i trebalo bi biti sve u redu, zar ne?" rekla je Gel Laval, jedna od roditelja koji su pokrenuli ovu inicijativu.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 428371


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja