exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Život-i-stil

PV Informer | objavljeno: | izvor: Fos media
Broj pregleda članka: 225

Novo istraživanje: Djeca koja provode nekoliko sati ispred ekrana rizikuju da postanu depresivna


Novo istraživanje: Djeca koja provode nekoliko sati ispred ekrana rizikuju da postanu depresivna

Utvrđeno je da djeca koja provode više od sedam sati ispred ekrana imaju dvostruko veće šanse da im bude dijagnostikovana depresija ili anksioznost za razliku od djece koja provedu svega jedan sat ispred ekrana, stoji u studiji koja je objavljena u časopisu Preventive Medicine Report.

Problematično je to što je djeci dopušteno da pred ekranom provedu dosta vremena, a nekima i po cio dan, a rezultati studije zasnivaju se na istraživanju koje je pratilo ponašanje više od 40 hiljada djece od dvije do sedamnaest godina. Dobre vijesti su da mlađa djeca ne provode više od sedam sati ispred ekrana, ali su zabrinjavajući podaci da oko 20 odsto djece između 14 i 17 godina konstantno provjeravaju društvene mreže.

Zvuči zastrašujuće da je veza između vremena provedenog ispred ekrana i depresije toliko jaka, a istraživači su takođe došli do podataka da su mladi koji dosta emocionalno nestabilniji, imaju više problema, teže sklapaju prijateljstva i završavaju zadatke.

Interesantno je da do većih problema dolazi u adolescentskom dobu nego kod djece mlađeg uzrasta.

"Iznenađeni smo da su asocijacije veće bile kod adolescenata nego kod mlađe djece", rekao je Jan Tveng, jedan od glavnih autora studije i profesor psihologije na Univerzitetu San Dijego.

"U svakom slučaju, tinejdžeri provode više vremena koristeći svoje telefone i boraveći na socijalnim mrežama, a mi znamo iz ostalih istraživanja da mlađa djeca provode više vremena ispred TV", zaključio je on.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 387579


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja