exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Život-i-stil

PV Informer | objavljeno: | izvor: Klix.ba
Broj pregleda članka: 919

Britanka u 61. godini rodila vlastitog unuka svom sinu i njegovom suprugu


Britanka u 61. godini rodila vlastitog unuka svom sinu i njegovom suprugu

Šezdesetjednogodišnja Cecile Eldge rodila je vlastitog unuka nakon što je nosila bebu svoga sina kao surogat majka.

Matthew Eldge (32) i Elliot Doughtery (29) iz Nebraske sanjali su da postanu roditelji, a jedina opcija je bila da imaju surogat majku iz porodice. Baka je pristala.

Nakon niza pregleda, testova i analiza, ljekari su dali zeleno svjetlo. Uslijedila je hormonalna terapija, a jajašca je donirala Elliotova sestra. Ljekari su pripremili nekoliko oplođenih jajnih ćelija koje su stavili u njenu maternicu i ostala je trudna u prvom pokušaju. Nakon sedam i po mjeseci na svijet je došla Uma.

Specijalni porodični momenat zabilježio je fotograf Ariel Panowicz. Par očeva je plakao od sreće kada je vidio svoju kćerku.

"Bitno je naglasiti da nisu sve žene u 60-im godinama dovoljno dobro zdravstveno da bi bile surogat majke", kazala je dr. Carolyn Maud Doherty.

Baka se porodila prirodnim putem što je sve iznenadilo. Istakla je kako je vježbala, šetala i bila aktivna te da je sve dobro podnijela.

"Ljudi nisu razumjeli na početku, ali onda su pružili snažnu podršku i kazali su kako je radikalno i nevjerovatno. Moja majka ih je inspirisala i sve smo zajedno prošli", kazalo je Matthew.

Njegov suprug kazao je kako su izuzetno sretni što imaju priliku postati roditelji i što im je tehnologija omogućila da njihovo dijete imaju gene od obojice.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 435514


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja